Despre certificate SSL

Anunț important privind emiterea certificatelor SSL

Începând cu 18 august 2020, vom emite doar certificate SSL/TLS cu durata de viață de un an. Motivul este o cerință la nivel de industrie, stabilită de Apple, Google și Mozilla, care afirmă că orice certificat TLS vechi de doi ani emis după 31 august 2020 NU va fi de încredere de către browserele lor.
În consecință, toate autoritățile de certificare (CA) vor începe să emită certificate SSL/TLS de încredere public, cu o perioadă de valabilitate de un an de la 1 septembrie 2020.
Pentru a avea o abordare unificată și pentru că o CA nu mai oferă certificate SSL/TLS timp de 2 ani pe 19 august 2020, precum și întreținerea noastră viitoare pentru backend-ul certificatului SSL/TLS din 18 august, am decis să nu mai oferim SSL/TLS. Certificate TLS pentru 2 ani, începând cu 18 august 2020. Toate mărcile de produse SSL/TLS pe care le oferim în prezent sunt afectate: GlobeSSL, Sectigo, DigiCert, GeoTrust, Thawte și RapidSSL.

Ce este un certificat SSL?

SSL (Secure Sockets Layer). Standard international in domeniul securitatii IT, permite criptarea comunicarii intre serverul web si browser-ul vizitatorului. Această criptare va minimiza riscul ca datele dintre server și client (bidirecționale) să fie furate sau modificate de hackeri. Pentru a crea o conexiune sigură, pe serverul pe care este găzduit site-ul web este instalat un certificat SSL.

Tipuri de certificate SSL:

În funcție de numărul de domenii/subdomenii pentru care este emis:

  • Single Domain – se aplică unui singur domeniu sau subdomeniu;
  • Wildcard – se aplică unui domeniu și unui număr nelimitat de subdomenii ale acestuia;
  • Multi Domain – se aplică unui număr mai mare de domenii/subdomenii, minim 3. Principalul avantaj este că se eliberează un singur certificat pentru un număr mare de domenii și se administrează/se gestionează un singur certificat.

Din punct de vedere a ceea ce validăm, certificatele SSL se împart în:

  • Domain Validation (DV) – sunt cele mai simple certificate SSL, acestea asigură criptarea și verificarea dreptului de utilizare a domeniului. Aceste tipuri de certificate se eliberează în general între câteva minute și câteva ore.
  • Validarea Organizației (OV) – pe lângă validarea domeniului, se asigură și validarea dreptului de utilizare a domeniului, se verifică o serie de detalii/date de identificare ale proprietarului. Aceste tipuri de certificate se eliberează într-un interval cuprins între câteva ore și câteva zile.
  • Extended Validation (EV) – acest tip de certificat asigură cel mai înalt nivel de securitate deoarece evaluarea este realizată foarte riguros, cu verificări detaliate înainte de emitere. Pe lângă verificarea dreptului de utilizare a domeniului și validarea organizației pentru care este emis, sunt verificate datele legale și adresa poștală la care își desfășoară activitatea organizația. Aceste certificate sunt de obicei emise în câteva zile până la câteva săptămâni.

Certificatele SSL ajută acum o poziționare mai bună în Google.
Google a anunțat că criptarea HTTPS – disponibilă exclusiv prin certificate SSL – va fi de acum înainte un factor pozitiv în căutare și poziționare SEO.

Caracteristicile certificatelor SSL

Siguranță și autenticitate
Pentru toate certificatele care necesită validare, GlobeSSL trebuie să verifice dacă sunteți proprietarul domeniului pe care doriți să îl validați. Acest lucru se poate face răspunzând la un simplu e-mail sau adăugând un fișier la codul site-ului dvs.

Compatibilitate mobil și browser
Compatibilitatea cu browserele și dispozitivele mobile este un lucru important în utilizarea certificatelor GlobeSSL. Sunt compatibile cu 99,9% dintre browsere și dispozitive mobile. Vă rugăm să verificați lista completă a acestora.

Securitate și criptare
Toate certificatele oferă criptare pe 128 de biți, dar pot fi emise până la 256 de biți. Aceste certificate sunt semnate cu o cheie privată de 2048 de biți sau 4096 de biți.

Garanție
Toate certificatele SSL cu validare de domeniu sunt garantate până la 10.000 USD. Astfel, în cazul în care unul dintre clienții dvs. suferă pierderi din cauza unei breșe de securitate, veți fi recompensat cu până la 10.000 USD de către Autoritatea de Certificare (CA).

login
Bună,
Cum pot ajuta?